Andris Zvejnieks


Senior Partner

Andris Zvejnieks är delägare och senior partner i Stratvise. Han har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta strategiskt med kommunikation och ledarstöd i organisationer, offentlig sektor och företag. Andris har själv varit medlem av ledningsgruppen i välkända företag; LFV Arlanda, IBM i Sverige, SAS Sverige och Systembolaget.


Andris vet hur ledarskap och intern kommunikation används för att ta verksamheter snabbare till sina mål.


Andris Zvejnieks är fil kand från Uppsala Universitet, med inriktning på statskunskap och information. Han är NLP Business Master Practitioner och kombinerar sin erfarenhet med effektiva metoder, baserade på forskning om motivationsfaktorer och människors drivkrafter. Andris är kursledare och lärare i Communication management på välrenomérade Berghs School of Communication.


Tack vare föräldrar från Lettland, har Andris dessutom fått inblick i affärskultur och arbete i Baltikum. Om du ska etablera dig på andra sidan Östersjön, är Andris ditt självklara stöd.


Artiklar skrivna av Andris:
Vad är det som gör samtal kring en levande eld så speciella?
Hur kan vi ta med oss den kvalitet som kännetecknar lägereldens samtal till vår vardag, till våra möten på jobbet? Något händer med oss när vi låter blicken vila i de sprakande eldsflammorna och känner värmen från lågorna? Det är som att elden gör det lättare att lämna dagens aktiviteter bakom oss, dra några djupa andetag och landa våra tankar och känslor.

Vad händer om vårdens och omsorgens arbetsplatser inte blir mer attraktiva att jobba på?
Av alla som kommer ut på arbetsmarknaden skulle hälften behöva välja jobb i vård och omsorg, en tredjedel i äldreomsorgen, för att matcha demografi och pensioneringar. Det har Sveriges Kommuner och Regioner räknat ut. Står vi inför en utmaning som inte går att ducka för. Hur ser kommunernas och regionernas riskanalyser ut? Vilka initiativ är våra politiker beredda att ta?

Utan uppföljning blir förändringen flyktig
Projektet är avslutat. Alla som slitit tillsammans ger varandra en lättad high-five. Kvar är bara ett tomt karamellpapper på bordet efter den sista samlingen i projektteamet. Vad händer sedan? Tror vi verkligen att de nya beteenden som projektet syftade till har blivit till nya vanor?


När våra hjärnor är stressade behöver ledarens kommunikation utvecklas
Om du känner dig trött, är du inte ensam. Långvarig, lågintensiv stress ökar risken att vi successivt slutar att reagera som tidigare. Leder du andra? Då behöver du anpassa din kommunikation efter läget. Här är fem saker som hjälper dig att nå fram till hjärnor i hotläge.Kontakta Andris:

+46 70 655 55 47
andris.zvejnieks@stratvise.com

Kontakt

House of Stratvise AB
Box 135
111 73 Stockholm

 

Org.nr 556837-9076

 

info@stratvise.se

08 522 255 65

LEVERANTÖRSFAKTURAADRESS