Den Engagerade Ledarens Dag 2020

 

VÄLKOMMEN TILL FINALEN DEN 18 NOVEMBER AV ÅRETS SEMINARIESERIE ”FÖRÄNDRING I FRAMKANT” DÄR VI FOKUSERAR PÅ FRAMGÅNGSRIKT LEDARSKAP UNDER OCH EFTER COVID-19

 

Inspireras av olika perspektiv på ledarskap i framkant, var med och hylla alla engagerade ledare och bidra med dina egna inspel om vilket ledarskap som behövs för framgång under och efter nuvarande osäkra tid!

 

Många av oss på Stratvise har en lång erfarenhet som chefer och ledare och vi har länge tyckt att engagerade ledare inte får den uppskattning som de förtjänar. Därför beslutade vi oss för att instifta Den Engagerade Ledarens dag. Denna dag syftar till att uppmärksamma och hylla engagerade ledare, som brinner för det de gör och bryr sig om sina medarbetares välmående och sina kunders välgång.

 

Normalt infaller dagen 21 maj, men Covid-19 fick oss att flytta fram firandet till 18 november, som ju nu närmar sig snabbt.

 

På Den Engagerade Ledarens Dag erbjuder vi ledare från alla sektorer en plattform för att inspireras av våra expertkonsulter, av varandra och för att att vi tillsammans ska skapa nya insikter som leder till framgång.

 

Genom Stratvise LinkedIn-sida och vår hemsida uppdaterar vi successivt med information om årets tema och talare. Så håll ögonen öppna! 2020 års ledardag genomförs helt online och du är välkommen att redan nu anmäla dig till evenemanget på event@stratvise.com. Deltagandet är kostnadsfritt.

 

Vi ser fram emot att ha dig med på Den Engagerade Ledarens Dag!

 

När: 18 november kl 16.00-18.00.

Var: Online, länk mailas till dem som anmält sig. Anmälan: Skriv namn, organisation och kontaktuppgifter i ett mail till event@stratvise.com

Kostnad: Inspirationen är kostnadsfri.

 

Läs mer på ledarensdag.se

 

 

Talare

 

Maria Widström | Organisationen

 

Maria är VD och partner i företaget Improviate som är konsulter och rådgivare i komplexa förändringsprogram inom näringslivet liksom offentlig sektor. De är även Certifierande lärare inom Prosci-metodiken (ADKAR). Maria är även medförfattare till boken ”Förändringsledning” utgiven 2019 som nominerats till årets HR-bok liksom årets projektledarbok.

 

Att vara en engagerande ledare på avstånd – hur går det till?

 

När en verksamhet går igenom en förändring som är utöver det vanliga arbetet, så är förmågan att skapa engagemang för förändringen en viktig nyckel för att lyckas. Här spelar ledarskapet en viktig roll. Under våren 2020 har vi ofrivilligt tagit oss flera år framåt i tiden vad gäller digital mognad. Vi har plötsligt behövt kasta oss in i en digital värld där personliga möten begränsats till telefon, mail, Zoom, Teams eller Skype. Vad hände med förmågan att skapa engagemang och motivation? Vad kan vi lära oss om ledarskapet under den här tiden och hur kan vi utvecklas som ledare i en mer digital värld?

Maria kommer reflektera kring utmaningar men också framsteg i ledarskapet som gjort sig gällande under första halvåret 2020.

 

 

Åsa Degermark | Ledaren

 

Åsa är senior konsult i sitt företag Degermark Consulting. Hon är specialiserad på att coacha ledare att utveckla sitt ledarskapet för att lyckas i en digital värld. Hon är även en flitigt anlitad föreläsare på flertalet ledarskapsinstitut. Hon är författare till böckerna ”Digitalt Ledarskap” och ”Future Boss – a no-nonsens guide to leadership in the age of AI”. Åsa har själv varit ledare i över 20 år, bl.a på Ericsson där hon var kommunikationschef för utveckling och innovation.

 

Åsa kommer att reflektera över varför senaste 6 månaderna har varit viktiga för vårt framtida ledarskap. Hon kommer också att ge oss några goda råd från sin senaste bok ”Future Boss” om varför ledare behöver förstå konsekvenserna av Artificiell Intelligens och hur ledare bör ta sig an det.

 

 

Peter Englén | Teamet

 

Peter Englén är team-, organisations- och ledarskapsutvecklare med över 30 års erfarenhet av att stötta chefer att utveckla sig själva, sina ledningsgrupper och sina organisationer.

 

Idag arbetar han huvudsakligen med att utveckla chefer och nyckelteam både inom det privata näringslivet och den offentlig sektor. Han drivs av att se människor och grupper växa och som teamcoach skapar han engagemang, vilja och handling.

 

 

 

Anders Troedsson | Teamet

 

Anders Troedsson är en team- och executive coach med chefsbakgrund inom storbolag som Volvo och Ericsson. Han har en ingenjörsexamen i botten, som han har kompletterat med en rad utbildningar inom mänsklig- och organisatorisk utveckling.

 

Som coach skapar Anders vilja till handling, resultat och stödjer såväl ledningsteam som chefer hela vägen till slutmålet. Han är associativ och resultatorienterad observatör med stor förmåga att lyssna in såväl individens som organisationens behov.

 

 

Både Peter och Anders är certifierade Team Performance Coacher av Team Coaching International, Advanced Practitioners inom Team Diagnostic Survey och ICF-certifierade coacher.

 

De är starkt engagerad i utvecklingen av den snabbt växande teamcoachingen. 2018 publicerade de tillsammans boken ”Att leda team – 60 tips som höjer din systemintelligens”. De sitter också båda i styrelsen för branschföreningen Sveriges Teamcoacher. Peter sitter även i styrelsen för ICF Sverige.

 

Båda är också uppskattade föreläsare om hur man skapar effektiva team, teamcoachande ledarskap och systemintelligens.

 

Peter och Anders kommer att berätta att nästan alla företag går över till en teambaserad organisationsform, men att bara en bråkdel av alla team fungerar väl. De företag och myndigheter som får teamen att fungera bäst kommer att bli mest framgångsrika. Därför måste man som engagerad ledare idag ha systemintelligens – dvs en förmåga att skapa, leda och utveckla effektiva team.

 

 

Program

 

15.45
Mingel på nätet. Vi öppnar länken till Engagerade Ledarens Dag, så att alla kan testa sin anslutning och bekanta sig med andra som kommer att vara med.

16.00
Stratvise hälsar välkommen. Vi berättar kort om bakgrunden till Engagerade Ledarens Dag, årets seminarietema ”I framkant” samt dagens fokus på ”Framgångsrikt ledarskap under och efter Covid-19.

16.05
Talare: Maria Widström, associerad partner i Stratvise.

Perspektiv: Hur går det till att vara ledare på avstånd?

Litteraturtips: Förändringsledning (Hallin/Olsson/Widström)

16.30
Talare: Åsa Degermark, associerad partner i Stratvise.

Perspektiv: Vad bör ledaren tänka på för att lyckas i den digitala världen?

Litteraturtips: The Future Boss – a no-nonsense guide to leadership in times of AI (Degermark)

16.55
Paus och bensträckare

17.00
Talare: Peter Englén & Anders Troedsson, associerade partners i Stratvise.

Perspektiv: Hur får vi team och ledningsgrupp att fungera optimalt nu och framöver?

Litteraturtips: Att leda team – 60 tips som ökar din systemintelligens (Englén/Troedsson)

17.25
Diskussion. Vilka slutsatser kan vi dra? Hur kan vi göra detta med ett starkare engagemang? Vad kan var och en göra?

Moderator: Andris Zvejnieks, senior partner i Stratvise

17.55
Moderatorn avrundar eventet.

18.00
Ytterligare mingelmöjlighet.

18.15
Vi stänger för den här gången.

Varje talare delar sina tankar i 20 minuter, i chatten kan du som webinariedeltagare fortlöpande kommentera och ge dina synpunkter. I samband med den avslutande diskussionen öppnar vi upp för fler reflektioner direkt från dig som deltagare.

 

 

 

Varmt välkommen!

Kontakt

House of Stratvise AB
Box 135
111 73 Stockholm

 

info@stratvise.se

Organisationsnummer

556837-9076

Leverantörsfakturaadress