Per Zetterquist

Associerad Partner


Per har lång erfarenhet av att jobba med frågor om ledarskap och kommunikation i dynamiska och komplexa miljöer. I senare år har hans fokus främst handlat om förändringsledning och ledarskapsutveckling. Han har i sin karriär rört sig mellan statsministerns kansli och flera av våra största, internationella industriföretag. Med den bakgrunden rör han sig obehindrat mellan olika samhällssfärer och komplexa frågeställningar i såväl näringsliv som offentlig verksamhet.


Rollen som statsminister Carl Bildts pressekreterare gav unika inblickar i regeringskansliets arbetsmetoder och politikens villkor. I rollerna som VP Internal Communication i både Ericsson och Electrolux jobbade Per nära koncernledningen med klargöra och engagera människorna i organisationen om verksamhetens mål, strategier och värderingar. Uppgifterna har rört allt från större omställningar och personalminskningar till att bygga upp verksamheter med behov av ny struktur, kompetens och värdegrund. Per har från uppdrag som interimschef en bred erfarenhet från olika branscher.


Idag brinner Per för att stötta förändringsprocesser och att coacha chefer till att bli goda och kommunikativa ledare. I båda sammanhangen är rönen från modern hjärn- och beteendeforskning viktiga ingredienser. Han har stor vana att röra sig fritt och prestigefritt mellan olika nivåer och funktioner i en organisation för att få saker gjorda. Per har i sina roller alltid drivits av att ta till sig de senaste forskningsrönen och metodfrågorna för att utveckla den egna, och hans teams förmågor och bidrag till verksamheten.


Per har genomgått högre ledarskapsprogram på både Columbia University (NYC) och IMD (Lausanne). Han är diplomerad coach och certifierad förändringsledare. Han är aktiv mentor och erfaren föreläsare och utbildare i ämnen kring ledarskap och kommunikation. Per gillar att moderera möten och facilitera grupper i samarbetsövningar och workshops.


I botten har Per en jur kand-examen från Stockholms universitet och är diplomerad från IHR. Per lever ett aktivt liv med fru och tre barn i Tyresö med närhet till havet och skogen.


Som certifierad i Extended DISC hjälper Per människor att genom självinsikt bli mer effektiva och bättre i sin relation till andra.


+46 768 69 01 54

zetterquistper@gmail.com

Kontakt

House of Stratvise AB
Box 135
111 73 Stockholm

 

Org.nr 556837-9076

 

info@stratvise.se

08 522 255 65

LEVERANTÖRSFAKTURAADRESS
Medlem i Sveriges Managementkonsulter
Medlem i SIQ