Åsa Degermark

Associerad Partner


Åsa har en lång karriär bakom sig med ledande befattningar, bl.a. på Ericsson, såsom chef för taktisk och strategisk marknadsföring, extern och intern kommunikation. Åsa har även stor erfarenhet från projektledning och förändringsledning, inte minst de senaste åren då hon varit delaktig och drivande i digital transformation. Sin senaste roll som anställd var som kommunikationschef på Ericssons avdelning för teknikutveckling, innovation och digitalisering. Åsa är numera konsult och har erfarenhet och kompetens inom såväl kommunikation, ledarskapsutveckling som digital transformation.


Åsa har varit en stark drivkraft till förändring och utvecklat såväl verksamheter, team, individer och koncept. De senaste åren har hon varit högst delaktig i förändringsledning, inte minst i den digitala transformationen. Åsa har också varit verksam i många ledningsgrupper och gett stöd och råd till andra chefer, både inom kommunikation och ledarskap. Inom kommunikationsområdet har Åsa blivit näst intill expert på att skapa digitala möten och events för företag med en geografiskt spridd organisation. 2016 vann hon priset ”Gyllene Hjulet” för Sveriges bästa interna event för sin utveckling av digitala events på Ericsson.


Åsa har själv gedigen ledarskapsutbildning, bl.a. från SSE Executive Education och North Eastern University, men är även certifierad ledarskapscoach.


Idag brinner Åsa för digital transformation och verkar främst inom förändring och utveckling för att hjälpa organisationer, ledare och medarbetare att ta sig an digitaliseringens möjligheter och utveckla arbetsformer och beteenden som stödjer den digitala ambitionen. Hennes erfarenhet inom både kommunikation och ledarskap adderar stort värde i det digitala perspektivet och ger viktiga insikter vid förändring. Hon är författare till boken ”Digitalt ledarskap – utveckla din förmåga att leda i en digital värld”. Med det temat är Åsa en flitigt anlitad föreläsare på nationella och internationella scener samt som gästföreläsare hos bl.a. Novare Leadership Academy.


Åsa är en nyfiken person som är mån om ständigt lärande. Hon är glad motionär och åker gärna längdåkning och rullskidor när tillfälle ges.


+46 709 862490

asa@degermark.nu

Kontakt

House of Stratvise AB
Box 135
111 73 Stockholm

 

Org.nr 556837-9076

 

info@stratvise.se

08 522 255 65

LEVERANTÖRSFAKTURAADRESS
Medlem i Sveriges Managementkonsulter
Medlem i SIQ