5. Har ledningsgruppen erfarenhet av att leda den här typen av förändringar?

Som med allt annat här i livet så ger träning färdighet även när det gäller att driva förändringsarbete. Om du som läser detta råkar vara vd för din verksamhet, så se dig i spegeln och ställ frågan ärligt till dig själv innan du drar igång er förändringsprocess: Kan jag det här? Är jag bra på att driva förändringar? Har jag gjort detta tidigare?


Det är även klokt att ta reda på hur det är med resten av ledningsgruppen i det här avseendet. Ta en runda och låt alla berätta om sina erfarenheter av lyckade och mindre lyckade förändringar innan ni startar, så att ni tillsammans kan inventera er samlade förändringskompetens och identifiera både fallgropar och framgångsfaktorer.


Tänk också på att det är skillnad på förändring och förändring. Visst finns det gemensamma drag i hur processen ser ut för alla typer av förändringar, men om ledningsgruppen exempelvis bara har erfarenhet av förändringar med positiva förtecken, och det ni nu ska in i är något som ni tror eller vet att medarbetarna kommer att uppfatta som negativt – då kanske ni ska överväga att ta in någon form av externt stöd.
Kontakt

House of Stratvise AB
Box 135
111 73 Stockholm

 

Org.nr 556837-9076

 

info@stratvise.se

08 522 255 65

LEVERANTÖRSFAKTURAADRESS
Medlem i Sveriges Managementkonsulter
Medlem i SIQ