19. Har ni identifierat om några delar av organisationen inte har genomfört förändringen? I så fall, vet ni varför?

Nu har er förändring börjat slå igenom på bred front, och allt större delar av organisationen agerar i enlighet med de nya målen och tar eget ansvar för att föra processen framåt.


Men är alla verkligen med på tåget? Särskilt i stora verksamheter kan det finnas grupper av medarbetare som fortsätter i de gamla spåren rätt länge utan att ni har en aning om det. Fundera på hur ni kan få tidiga indikationer på om det finns delar av organisationen som ännu inte har klivit ombord. Mätningar? Intervjuer? Studiebesök?


Om man som förändringsledare hittar grupper som ännu inte tagit till sig förändringen är det lätt att genast tolka detta i dystra termer. Typiskt den där enheten, de ska alltid vara emot allting. Och den där enhetschefen känner man ju till, en sån där typ som har en egen agenda och vill att det här ska misslyckas.


Var inte så snabb att döma! Visst, det kan vara så att de sätter sig emot bara för att jäklas. Men tänk om de har en poäng? Tänk om de ser något som inte ni har sett, som gör att förändringen inte är lika relevant att genomföra i just deras del av organisationen? Lyssna med öppna öron på argumenten innan ni drar några förhastade slutsatser.
Kontakt

House of Stratvise AB
Box 135
111 73 Stockholm

 

Org.nr 556837-9076

 

info@stratvise.se

08 522 255 65

LEVERANTÖRSFAKTURAADRESS
Medlem i Sveriges Managementkonsulter
Medlem i SIQ