13. Känner ni er efter tester trygga med att ni hittat rätt väg, eller behöver ni experimentera ännu ett varv?

Nu har vi gått igenom över hälften av förändringsprocessens 24 steg, och fortfarande är vi kvar på planera – experimentera – analysera-stadiet. Vi gissar att du kanske börjar känna dig lite otålig. När ska själva förändringsarbetet starta egentligen? Kan man få lite action här tack?


Den otåligheten, och den ivern att komma igång, lär du som förändringsledare möta i din organisation också. Det är mycket roligare att sparka igång aktiviteterna i ett förändringsprojekt än att sitta på kammaren och planera dem. Kommunikation ska ut, mellanchefer ska briefas, medarbetarna ska samlas, material ska tas fram och diskussioner hållas i stora grupper – ja, nu kör vi!


Och där sitter du och säger nej. Nej, vi har inte tänkt igenom det här ordentligt. Nej, pilotgruppen hade flera synpunkter på materialet så det måste arbetas om. Nej, vi är inte redo att starta ännu.


Ingen rolig position alla gånger, men ack så viktig. Att dra igång ett illa förberett förändringsarbete är slöseri med tid och pengar och minskar sannolikheten att nå fram till det önskade målet. Dessutom ökar det den allmänna förändringströttheten i verksamheten och påverkar därmed även framtida förändringar negativt. Ta den tid ni behöver innan ni kör igång!Kontakt

House of Stratvise AB
Box 135
111 73 Stockholm

 

Org.nr 556837-9076

 

info@stratvise.se

08 522 255 65

LEVERANTÖRSFAKTURAADRESS
Medlem i Sveriges Managementkonsulter
Medlem i SIQ