11. Har ni identifierat några möjliga vägar att gå, så att ni snabbt kan testa några spår innan ni bestämmer färdväg?


Alla vägar leder till Rom sägs det, och även i er aktuella förändringsprocess finns det antagligen flera möjliga sätt att komma fram till det önskade målet. Det är lätt hänt att fastna för en av vägarna alltför snabbt, kanske för att någon har positiva erfarenheter sedan tidigare eller helt enkelt råkar föreslå ett visst spår tidigt i planeringsfasen.


Men att något har kommit upp som ett tänkbart spår behöver inte betyda att det är det bästa alternativet för just er verksamhet just nu.


Här kan du som förändringsledare behöva hålla emot de kollegor som är mer av kör-så-det-ryker-typen. ”Vad farao, vi har ju en bra idé här om hur vi ska gå tillväga, det är väl bara att dra igång och sätta fart!” Nej, det är inte bara att dra igång. Förändringsarbetet kommer att kräva tid, energi och fokus från er organisation, och detta är en investering som ni säkert vill få så stor utdelning på som möjligt. Ta er därför tiden att diskutera olika tänkbara vägar till målet som en del i planeringen, och om möjligt testa de olika spåren på några ur målgruppen så att deras återkoppling blir en del av ert beslutsunderlag.Kontakt

House of Stratvise AB
Box 135
111 73 Stockholm

 

Org.nr 556837-9076

 

info@stratvise.se

08 522 255 65

LEVERANTÖRSFAKTURAADRESS
Medlem i Sveriges Managementkonsulter
Medlem i SIQ